KRMIVO

Krmivo pro psy dělíme do 2 skupin

Krmivo pro psy představuje základ jejich výživy. Krmivo pro psy dělíme na suché granulované a vlhké konzervované. V oddělení krmiv najdete právě toto dělení krmiv stejně jako dělení podle věku psa.

Granule pro psy dělíme do následujících skupin krmiv:

Krmivo pro psy ekonomické třídy, která jsou kvalitativně méně významná a při používání je dobré doplnit je vhodným krmivářským doplňkem, který plně doplní krmnou dávku. Tato krmiva jsou levnější, ale při dokoupení potřebných krmných doplňků už nejsou tak cenově výhodná. Jsou tedy vhodná jako krmivo pro psy těch, co nechtějí do svého psa moc investovat a rozhodnou se používat jen levné krmivo pro psy. Uvědomte si, prosím, cenu masa "na pultech" a cenu krmiva, je možné při ceně 100Kč/1kg masa vyprodukovat 1kg krmiva za 20kč, které obsahuje maso? Mezi tato krmiva patří krmiva např. delikan, brasa, popular, fun4pets a další většina "marketových akčních krmiv".

Další dělení krmiva, která nabízíme je premiová řada krmiv. I toto krmivo pro psy lze ještě dělit na krmiva nižší a vyšší. Tady už kvalitativní rozdíl krmiva není tak významný. Krmivo pro psy premiové řady se vyznačuje většinou optimálním poměrem ceny a kvality. K většině těchto krmiv již není potřeba dodávat žádné další krmné přípravky. Pokud se nejedná o citlivého nebo přešlechtěného psa je tento typ krmiva velice vhodný. Pro dochucení lze samozřejmě používat v krmné dávce i konzervovaná krmiva. Mezi tato krmiva patří např. krmivo pro psy značky K-9

Superprémiová krmiva jsou krmiva pro psy dosahující vysoké kvality nutričních hodnot, vyváženým poměrem živin, minerálních látek a vitamínu. K těmto krmivům se přímo nedoporučuje dodávat krmné doplňky a porušovat tak harmonii vyváženého krmiva. Hrozí pak předávkování psa některou ze zmíněných složek. Superpremiová krmiva se vyznačují těž vysokou stravitelností krmné dávky, která se projeví menším zatížením trávícího traktu krmivem. Krmivo pro psy superpremiové třídy však patří do vysoké cenové hladiny a je logické, že každý si toto krmivo pro psy nemůže dovolit. Jsou však nezbytná pro přešlechtěné a citlivé psy, kdy se superprémiová krmiva dodávají speciálně určená pro jednotlivé rasy nebo je jejich dělení minimálně podrobnější. A to nejen na krmivo pro štěňata a krmivo pro psy dospělé, ale i na krmivo pro štěňata malých, středních a velkých plemen, Případně doplněna o krmivo pro citlivá štěňata, kde je změněna příchuťová složka masa ze standardního drůbežího na jiné, nejčastěji se jedná o maso jehněčí, případně rybí.

 

Krmivo pro psy je nepostradatelným zdrojem energie

Nejdříve si povězme něco málo o výživě psa:

Krmivo pro psa je nepostradatelným zdrojem energie, živin a ostatních esenciálních látek. Zajišťuje tak správnou funkci celého těla psa, jeho fyzickou aktivitu, činnost mozku, růst a regeneraci, vitalitu, zdraví a chuť do života. Krmivo pro psa přináší základní živiny bílkoviny, tuky, sacharidy, vitaminy, minerální látky a vodu.